Skip to main content

Start Seizoen 2024-2025

15-08-2024
Door: Remco Maassen

Op 13 september start het nieuwe tafelvoetbal seizoen voor de Zuid-Oost Hoek weer. Er hebben zich 43 teams aangemeld die gaan strijden in 4 klasses.

De Hoofdklasse gaat van start met 9 teams die een reguliere competitie tegen elkaar spelen, waarna de TOP 5 een play-off zal gaan spelen om het kampioenschap en de laatste 4 een play-off om te bepalen wie er degradeert.

In de overgangsklasse en de 1e klasse strijden 12 teams in een normale competitie zonder play-offs om de titel en de 2e klasse zal met 10 teams een reguliere competitie met aansluitend ook een play-off, een tussen de top 5 om de titel en de andere play-off tussen de onderste 5 teams uit de reguliere competitie.

Anders dan bij de introductie van de play-offs 2 seizoenen geleden zullen in tegenstelling tot toen (toen werden de voorsprong in punten uit de reguliere competitie gehalveerd) blijft de voorsprong in punten nu geheel gehandhaafd. Dus eindig je met 4 punten voorsprong op een team in de reguliere competitie, dan begin je in de Play-offs ook met 4 punten voorsprong op dat team. In de Play-offs spelen teams maar 1 keer tegen elkaar, dus niet zowel uit en thuis.

Indien er teams op beslissende plekken die bepalen in welke play-off men terecht komt gelijk eindigen in punten zal het onderstaande afloopschema gebruikt worden om te bepalen wie in welke play-off zal gaan spelen:

  1. Onderling resultaat in de reguliere competitie
  2. Partijsaldo over alle wedstrijden van de reguliere competitie
  3. Doelsaldo van alle gespeelde partijen van de reguliere competitie

Indien dit geen beslissing zou opleveren dan zal het lot d.m.v. loting bepalen wie in welke play-off zal spelen.

Promotie/Degradatie regeling voor komend seizoen:

 

Promotie

Degradatie

Hoofdklasse

n.v.t

No: 9

Overgangsklasse

No: 1 + 2

No: 12

1e Klasse

No: 1

No: 12

2e Klasse

No: 1

n.v.t.

LET OP: aan bovenstaande tabel kunnen geen rechten worden ontleend. Indien bij de competitie indeling het nodig blijkt om competities aan te vullen kunnen er mogelijk meer teams promoveren/degraderen op basis van hun eindstand in de competitie.

Verder is er in de jaarvergadering een reglementswijziging door de leden goedgekeurd wat betreft het systeem bij het loten van een 4e partij bij het niet beschikbaar zijn van 8 spelers.

Vanaf dit seizoen gaan ALLE spelers van partij 1 t/m 3 in een pot en worden hier de speler(s) voor de 4e partij uit geloot. Het kan dus zijn dat er dus 2 voor- of achterspelers samen moeten spelen in de 4e partij. Wat niet veranderd is dat deze loting voor de 1e partij dient plaats te vinden. Wordt een speler geloot voor de 4e partij en deze is niet meer aanwezig na afloop van de 3e partij, dan heeft het betreffende team de 4e partij verloren.